Lakirnica

Prašno lakiranje kovinskih izdelkov

 

Svojim kupcem ponujamo kvalitetne in hitre storitve prašnega barvanja izdelkov iz kovinskih materialov. Uporabljamo najsodobnejša tehnološka oprema, široka paleta znanje in deset letne bogate izkušnje na področju površinske obdelave.

Našo zavezanost kakovosti potrjuje sistem kakovosti v skladu s standardom ISO 9001, ISO 14001 in ISO 45001. Poleg hitre in visoke kakovosti storitev nas odlikuje tudi izredna fleksibilnost proizvodnje in zavezanost k varovanju okolja.

V prihodnje nameravamo še utrditi svoj vodilni položaj na področju barvanja kovinskih materialov.

Vsak izdelek se mora pred prašnim barvanjem obdelati s postopkom kemijske predobdelave. V našem procesu uporabljamo postopkom železo-fosfatiranja, ker obdelujemo predvsem železo in železove zlitine. S tem postopkom dosežemo na železu modrikast fosfatni sloj, ki je odlična osnova pred barvanjem, saj omogoča odličen oprijem barve in dobro korozijsko obstojnost. Fosfat je primeren tudi kot predobdelava za aluminijaste izdelke, ki niso obremenjeni z vremenskimi ali kemičnimi vplivi, npr. za notranje aluminijast luči.

Postopek prašnega lakiranja uporabljamo predvsem zaradi boljše obstojnosti in vzdržljivosti in se razlikuje od ostalih tehnik barvanja. Po zaključenem nanosu barve trak pelje obdelovanec v sušilno peč. Kupec ima na voljo veliko pestro paleto barv, saj imamo na zalogi več kot 50 različnih in možnost poleg barvnih odtenkov lahko izbirate tudi različne barvne teksture.

Sijaj površine
Mat
Polmat/polsijaj
Sijaj
Struktura površine
Groba struktura (videz pomaranče)
Fina
Gladka
Barvni odtenki
Ravnamo se po barvni lestvici RAL, PANTONE
Po naročilu stranke
Posebni učinki (antično srebro, zlato, baker, bleščice, itd.)